Georgina Sajt

Aktualitások

Rólunk

Sajtkészítéssel 2010-ben kezdtem el foglalkozni, mikor az első kecskéinket vásároltuk. Eleinte éjszaka, kis gyermekeim mellett készítettem az egyszerű sajtjaimat, majd rájöttem, hogy ez már több mint hobbi, és ezzel szeretnék foglalkozni. Hosszú tanulási folyamat következett, tanfolyamok, tanulmányi utak Európa számos sajtműhelyébe. Kis műhelyemet folyamatosan fejlesztettem, először 20 literes fazékkal dolgoztam, majd 100, 200 literessel.

.

.

Aktívan árultunk termelői vásárokon, éttermekbe szállítottunk, saját boltunkat is megnyitottuk. Termékeink listája fokozatosan bővült, egyre nagyobb lett a kereslet az igényes és minőségi tejtermékek iránt, ezért nagy lépésre szántuk el magunkat, és kialakítottunk egy minden normának megfelelő sajtműhelyt. Sajtműhelyünkben nagy pasztőrkádakkal dolgozunk, és az érlelő helységek is itt kaptak helyet.

Fő célunk a minőségi tejtermékek és sajtok készítése,melyek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, színezőket, tartósító szereket. Termékeinket a boltunkban / kapcsolat menüpontban található/ árusítjuk, valamint egy új sajtos kocsival is járjuk a közeli vásárokat, fesztiválokat.

Sajttálaink megrendelésre készülnek, max. 3 sajttál rendelésekor 1 nappal előtte kell jelezni, többnél 2 nappal előtte. Sajttálainkra azok nagyságától függetlenül a lehető legtöbb féle sajtból teszünk válogatást, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Sajttálaink összetétele igény szerint kiválasztható. A tál ára tartalmazza a sajtok kilóárát, a tálat, amire a sajtokat tesszük. Munkadíjat nem számítunk fel.

Kilóár: 14.00.-€
Kis sajttál: 10,00.-€ -tól 14,00.-€-ig
Közepes sajttál: 15.00.-€ -tól 20.00.-€-ig
Nagy sajttál: 20.00.-€-tól -45,00.-€ -ig

Sajttálainkat rendelik születésnapokra, baráti összejövetelekre, lakodalmakra, borászatok borkóstolókra, de akár hétköznapokra is tökéletesek.

Najväčšiu časť našej manufaktúrnej výroby tvorí výroba zrejúcich syrov. Zrejúce syry sa pripravujú z plnotučného pasterizovaného mlieka.Vyrábame hlavne polotvrdé syry typu Gouda, Trappista, ale aj tvrdé syry. Kôra syrov vzniká ošetrením v slanej vode, ale máme syry zrejúce pomocou kultúry Brevibakterium Linens. Syry sú vhodné na každodennú spotrebu, na sendviče, ako príloha k ovociu, zelenine, sú vhodné k pivu, bielemu alebo červenému vínu.

Készülnek natúr, valamint több féle fűszerezéssel is, mint például medvehagyma, fokhagyma, snidling, provenszáli, bazsalikom, tárkony, kakukkfű, csili,aglio olio, dió, a teljesség igénye nélkül. Éttermeknek, szállodáknak Expres kuriér szolgálattal másnapi kézbesítéssel tudunk küldeni megrendelés alapján.

Mladšie zrejúce syry 4-6 týždňové/ cena: 17.-€
Stredne zrelé syry 6-12 týždňové/ cena: 17.-€
Idősebb tehénsajtok max 20.-€/ kg

Manufaktúránk termelésének legnagyobb részét az érlelt sajtok teszik ki. Ěrlelt sajtjaink teljes tejből készülnek, kíméletes pasztőrözéssel. Főleg félkemény sajtokat készítünk, Gouda típusúakat, Trappista jellegűeket, de készülnek keménysajtok is. Kérgüket sós vizes keféléssel alakítjuk ki, valamint vannak rúzskultúrával érlelt sajtjaink is. Kíválóak napi fogyasztásra, szendvicsekbe, gyümölcsökkel, zöldségekkel, szendvicsekbe is. Nagyon finomak sörrel vagy testesebb fehér- és vörös borokkal párosítva.

Készülnek natúr, valamint több féle fűszerezéssel is, mint például medvehagyma, fokhagyma, snidling, provenszáli, bazsalikom, tárkony, kakukkfű, csili,aglio olio, dió, a teljesség igénye nélkül. Éttermeknek, szállodáknak Expres kuriér szolgálattal másnapi kézbesítéssel tudunk küldeni megrendelés alapján.

A fiatalabb érlelt sajtok / 4-6 hetes/ ár: 14.-€
Közepes érlelésű sajtok / 6-12 hetes/ ár: 15.-€
Idősebb tehénsajtok max 20.-€/ kg

Különlegesnek számító sajtok is készülnek sajtműhelyünkben limitált mennyiségben.
Camembert típusú fehérpenészes sajt: teljes tehéntejből készül, különleges francia tejsavbaktériumok és élesztők hozzáadásával érjük el a karakteresebb ízvilágot, mint a boltban kapható hasonló sajtoké.
Ár: 15.-€/kg

Francia típusú faszenes és fehérpenészes sajt Vegyes alvasztással készül tehén és kecsketejből is ez a puha, kellemesen lágy ízvilágú sajt, mely belül eleinte krémes, majd folyósabb állagot ér el érés során. A faszén és fehérpenész ráncos, bársonyos kinéztet ad a sajtnak.
Tehéntejből 15.-€/kg
Kecsketejből 17.-€/kg

Brillat Savarin típusú sajt: ez egy vegyes alvasztású francia típusú sajt, amelynek jellemzője, hogy tripla tejszínnel készül, amelynek köszönhetően fantasztikusan krémes, szájban azonnal olvadó állagot érünk el. Ízben lágy, selymes, enyhén diós. A felületét fehérpenész borítja.
Ár: 20.-€/kg

A “Blaťácske zlato” -vajsajt nevezetű sajt egy félkemény sajt, amely különleges technológiával készül, és jellemzője, hogy hidegen érik minimum 2 hónapig. Nagyon finom, kellemesen lágy sajt.
Ár: 20.-€/kg

Vörösboros cheddar: Borászatunk kékfrankosának hozzáadávásal készül ez a sajt, amely gyönyörű márvány mintájúra érik be.
Ár: 20.-€/kg

Mindenkinek egyaránt ajánljuk a teljes , pasztőrözött tejből készült friss sajtokat. Ezek a típusú sajtok natúrabb, lágyabb ízűek, könnyen szeletelhetőek. Fogyaszthatjuk őket önmagukban, szendvicsbe, gyümölcsök, zöldségek, felvágottak mellé, valamint sörök és fehérborok kiváló kísérői.
Készülnek natúr, valamint több féle fűszerezéssel is, mint például medvehagyma, fokhagyma, snidling, provenszáli, bazsalikom, tárkony, kakukkfű, csili, aglio olio, dió, a teljesség igénye nélkül.

Éttermeknek, szállodáknak Expres kuriér szolgálattal másnapi kézbesítéssel tudunk küldeni megrendelés alapján.

Ár: 11.-€/ kg

Friss kecskesajtjaink nagyon közkedveltek vásárlóink körében. Nagyon tiszta és lágy ízűek, köszönhetően a megfelelő takarmányozásnak, higiénának és készítési módnak. Saját állományunk van, ahol a kecskék szabadon legelnek, kiváló minőségű szénát és abrakot kapnak. Az állomány 90%-a alpesi kecske. A kecskesajt nagyon egészséges, könnyen emészthető finomság, rengeteg vitamint tartalmaz. Kíválóak napi fogyasztásra, szendvicsekbe, gyümölcsökkel, zöldségekkel, szendvicsekbe is. Nagyon finomak sörrel vagy fehér- és rozé borokkal párosítva. Készülnek natúr, valamint több féle fűszerezéssel is, mint például medvehagyma, fokhagyma, snidling, provenszáli, bazsalikom, tárkony, kakukkfű, csili, aglio olio, dió, a teljesség igénye nélkül.

Éttermeknek, szállodáknak Expres kuriér szolgálattal másnapi kézbesítéssel tudunk küldeni megrendelés alapján.

Ár: 15.-€/kg

Ebbe a típusba tartoznak a hevített, gyúrt, formázott sajtok, mint a parenyica sajt, a vékony szálakra húzott sajt ( nite), a szálacskákból font korbácska, a mozzarella.
Minden héten egyszer készítünk 100%-os, teljes zsírtartalmú tejből pasta filata sajtokat. A füstölés hideg füsttel történik, akác vagy bükkfaforgáccsal, ami még finomabb ízt eredményez.

Parenyica: 13.-€/kg
Nite: 13.-€ /kg
Töltött parenyica tekercsek: 13.-€/kg

Házi vaj– vajunk limitált mennyiségben készül, a tejszínt elválasztjuk a tejtől, majd kiköpüljük, gyúrjuk, formázzuk. Egy szelet házi kenyér vagy egy kifli minőségi vajjal és tengeri sóval megszórva isteni vacsora. Vajból készíthetünk finom mártásokat, tehetjük levesbe, és természetesen édességekhez is elengedhetetlen. Vajas tésztából készül a croissant, a briós is. Marhabélszín sütésére is sokan csak vajat használnak.
Ár: 11.-€/kg

Tejföl: a valódi házi tejföl, mint a miénk is, úgy készül, hogy a tejszínt lesavanyítjuk.Állaga sűrű, krémes. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sokféle leveshez, mártáshoz és főzelékhez is felhasználják.
Ár: 1.-€/150 gr

Túró: túrónk félzsíros tejből készül. Illatos, enyhén savanykás ízű, kicsit rögös állagú, de nem száraz. Fontos fehérjeforrás, vitaminban gazdag, könnyen emészthető táplálék. Készíthetünk belőle kenőket, túrós tésztát, rétest, süteményeket, szétturmixolva cheesecaket.
Ár: 1,55.-€ /250 gr

Sajtkrémek: készülnek kecsketejből és tehéntejből is, natúr és fűszeres változatban is. Kíválóak önmagukban sajátával, ropikhoz, de szendicsekbe ajánljuk főleg.

Tehén sajtkrém: 10.-€/kg vagy csomagolva 1.50.-€/ 150gr
Kecske sajtkrém 20.-€/kg vagy csomagolva 2.20.-€ / 150 gr
Palackozott pasztőrözött kecsketej: 0,7l / 1,70.-€

A MILENKA nevű termékünk puha, turmixolt friss túróból készül. Finom, krémes, könnyű állagú. 3 ízben kapható: Vanília, csoki és gyümölcs.
Ára: 1,10 €/ 150 g

A TEREZKA nevű termékünk pudingos túrókrém, amely nagyon könnyű, selymes, krémes állagú. Készül vaníliás, csokis és csoki-vanília ízben.
Ára: 1,10 €/ 150 g

Gyümölcsös túrókrém termékünk klasszikus, friss, puha túróból készül, ez a termék hasonlít a legjobban a régi, retro túrókrémre. Cukor, vanília kerül a túróba,tetejére pedig gyümölcszselé kerül. Készül meggyes és barackos ízesítéssel.
Ára: 1,10 €/ 150 g

Joghurtjainkat hagyományos technológiával készítjük. A tej, amiből készülnek, 100%-os tej, nem zsírtalanított . A tejen és joghurtkultúrán kívül más hozzátevőt nem tartalmaznak, sem sűrítőanyagot, sem tartószítószert. Ennek ellenére sűrűek, krémesek, enyhén svanykás ízűek.

Gyümölcsös joghurtjainkat kíváló minőségű ,nagy gyümölcstartalmú dzsemekkel készítjük. Készülnek natúr, eper, málna, meggy, barack, áfonya, feketeribizli, vegyes gyümölcs ízekben.

Ár: 1,20.-€ / 145 gr

Joghurtjainkat hagyományos technológiával készítjük. A tej, amiből készülnek, 100%-os tej, nem zsírtalanított . A tejen és joghurtkultúrán kívül más hozzátevőt nem tartalmaznak, sem sűrítőanyagot, sem tartószítószert. Ennek ellenére sűrűek, krémesek, enyhén svanykás ízűek.

Gyümölcsös joghurtjainkat kíváló minőségű ,nagy gyümölcstartalmú dzsemekkel készítjük. Készülnek natúr, eper, málna, meggy, barack, áfonya, feketeribizli, vegyes gyümölcs ízekben.

Ár: 1.-€/ 145 gr

Az orda- közismertebb nevén ricotta, tejsavóból készült tejtermék. Állaga hasonlít a túróra, azonban íze semleges, édeskés, nagyon finom. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, könnyen emészthető étel. Sok féle étel alapanyaga lehet, használhatjuk sajttorta alapanyagként, süteményekhez, töltelékekhez, de sósan is nagyon sok formában használható. Az olasz konyha kedvelt alapanyaga.

Ordagolyó: a friss ordát ízesítjük cukorral, citrommal, vaníliával / az egyik fajtába holland kakaó is kerül/,majd adunk hozzá diót, mazsolát, végül kókuszba vagy dióba forgatjuk. Egy fantasztikusan finom, illatos, harapnivaló desszertet kapunk így.

Vaníliás-kókuszos : 0,70.-€ / 80 gr
Csokis- kókuszos : 0,70.-€ / 80gr
Vaníliás- diós: 0,70.-€ / 80 gr
Csokis- diós : 0,70.-€ / 80 gr

Ricotta desszert: a ricottát ízesítjük cukorral, citrommal és vaníliával, majd magas gyümölcstartalmú dzsem kerül rá. Epres és barackos ízesítéssel készül.

Ár: 1,50.-€ / 150 gr

Mozgó sajtosboltunk

Hogy könnyebben eljuthassunk vásárokra és fesztiválokra árusítani, vásároltunk egy sajtos mozgó kocsit. Tiszta, szép és rendezett körülmények között tudjuk így kínálni sajtjainkat, tejtermékeinket, valamint fesztiválokon street food jellegű ételeket készíthetünk, melyek alapja a saját sajtunk és tejtermékeink. Célunk minél szélesebb közönséggel megismertetni és megszerettetni a minőségi sajtokat és tejtermékeket. Hívjanak bennünket falunapokra, termelői piacokra, vásárokra, fesztiválokra, szívesen jövünk!
Zavolajte si nás na predajné trhy, festivaly, radi navštívime vaše podujatie!

Sajtos kocsink kínálata:

  1. Tehén- és kecskesajtok széles választékban, valamint sajtspecialitások .
  2. Grillezett füstölt házi ostyepka: áfonyadzsemmel és pár szelet toast kenyérrel kínáljuk tálcán. Tehéntejből készül.
  3. Füstölt parenyica, és tekert, töltött parenyica
  4. Tejtermékek: Tejföl, túró, vaj, tehén- és kecskejoghurtok, oradadesszertek, túródesszertek
  5. Sajtmix dobozkák: minimum 7-8 féle sajtot kockázunk, majd kis dobozkákba tesszük, villácskákat adunk hozzá. Borfesztiválokon nagyon kedvelik.

hu_HUHungarian