Georgina Borászat

Aktualitások

No posts found!

Rólunk

Történetünk

A Georgina borászat székhelye Gútán található, Komárom és Újvár közelében, a Vág és a Kis – Duna összefolyásánál. Ez a kis agrárváros híres a mezőgazdasági termékeiről, szép lomberdőiről, valamint az úszó malomról is, melyet Európa leghosszabb fahídjáról közelíthetünk meg.

Borainkat a híres kürti és muzslai dűlők szőlőjéből készítjük, melyek Szlovákia legjobb szőlőtermő területei. Ez a régió a Délszlovákiai borászati területhez tartozik, amely kiemelkedő mikroklímával, talajjal rendelkezik, ami kiemelkedő minőséget eredményez. Az innen származó borok kiemelkedő ízvilágot, magasabb savtartalmat produkálnak. A kíméletes termesztés és a redukált tőhozam garantálja a borok magas minőségét.

A szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel. Feldolgozáskor a tradicionális és modern eljárásokat ötvözzük, amelynek célja a borainkra jellemző természetesség és egyéni jegyek harmóniájának kialakítása. Az egyes szőlőfajtákat az adott évjáratnak és a termés minőségének megfelelően alakítjuk át minőségi borokká vagy reduktív, vagy hordós érleléssel. Boraink népszerűsége köszönhető az elhivatott borásznak is, aki szívvel -lélekkel figyeli a bor készítésének minden mozzanatát.

Kedvelt fajták a Rajnai rizling, Olaszrizling, Zöld Veltelíni, Sauvignon blanc, Chardonnay , a vörös borok közül a Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Dunaj és Merlot. A boraink nagyon sok versenyen értek el kiemelkedő eredményeket, megtalálhatóak sok kiváló étterem kínálatában is. A hangulatosan berendezett kóstoltató helységünkbe borkóstolóval, saját sajtműhelyünkből származó sajtkóstolóval, valamint saját készítésű ételekkel, házi kenyérrel várunk 10-12 fős csapatokat, baráti társaságokat. Előzetes időpont egyeztetés, bejelentkezés szükséges.

.

hu_HUHungarian